Κραγιόν Vs. Lip Balm για το καλοκαίρι

Κραγιόν Vs. Lip Balm για το καλοκαίρι

Οι καλοκαιρινοί μήνες είναι ιδανικοί για να περνάμε το χρόνο μας σε εξωτερικούς χώρους. Αυτό προϋποθέτει ότι θα έχουμε εφοδιαστεί με αντιηλιακή προστασία. Ωστόσο, σχεδόν το 70 % των γυναικών που χρησιμοποιούν αντιηλιακό τείνουν να παραβλέπουν ένα ευαίσθητο μέρος του σώματός τους – τα χείλη τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι οι ακτίνες UV του ήλιου βλάπτουν το δέρμα τους. Ωστόσο, ένα μεγάλο ποσοστό αγνοεί ότι η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί δυνητικά να οδηγήσει σε καρκίνο των χειλιών. Οι ακτίνες UV του ήλιου είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας κινδύνου για καρκίνο του δέρματος. Τα χείλη δεν έχουν καθόλου μελανίνη, γεγονός που τα καθιστά πολύ πιο ευαίσθητα στη ζημιά που προκαλείται από την έκθεση στις υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου.

Αυτές οι ακτίνες μπορεί να εμποδίσουν την παραγωγή κολλαγόνου στην περιοχή των χειλιών, με αποτέλεσμα το σχηματισμό λεπτών γραμμών και ρυτίδων στα χείλη. Αυτά είναι τα πρώιμα σημάδια της βλάβης από τον ήλιο.

Lipstick εναντίον Lip Balm

Επιστρέφοντας στο θέμα των κραγιόν και του lip Balm, ας δούμε ποιο είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε τους θερμότερους μήνες.

  1. Κραγιόν

Τα κραγιόν είναι κέρινα προϊόντα ομορφιάς με βάση το λάδι, όπως κραγιόν που χρησιμοποιούνται για το χρωματισμό των χειλιών. Μπορεί να έχουν ή να μην έχουν ενυδατικές ιδιότητες και είναι διαθέσιμα σε διάφορα φινιρίσματα όπως γυαλιστερό, ημι-γυαλιστερό, ματ, μεταλλικό και άλλα. Τα κραγιόν περιέχουν κερί, χρωστικές ουσίες και έλαια και είναι συνήθως σχεδιασμένα για να έχουν μακροχρόνιο αποτέλεσμα. Αυτό σημαίνει ότι ενδέχεται να μην απαιτούν συχνή επανεφαρμογή.

Μπορεί να χρειαστεί να βάζετε ξανά το κραγιόν σας πολλές φορές την ημέρα, ειδικά τους πιο ζεστούς μήνες.

  1. Lip Balm

Το lip Balm δίνει στα χείλη μια λαμπερή ή γυαλιστερή υφή. Ο πρωταρχικός σκοπός της χρήσης lip balm είναι να δώσει στα χείλη λάμψη. Ενώ ορισμένα προϊόντα lip balm έχουν μια ελαφριά χρώση για να προσθέσουν χρώμα στα χείλη, τα περισσότερα έχουν μια καθαρή απόχρωση.

Ακόμη και τα lip Balm διαφορετικών αποχρώσεων έχουν ένα διάφανο χρώμα και η χρώση είναι πολύ λεπτή. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εφαρμόσετε lip Balm χωρίς καμία σημαντική αλλαγή στο χρώμα των χειλιών σας.

Το καλής ποιότητας lip Balm βοηθά στη διατήρηση της σφριγηλότητας και της υγρασίας στα χείλη. Ορισμένα προϊόντα έχουν έλαιο argan, aloe vera ή άλλα ευεργετικά έλαια   που βοηθούν τα χείλη να είναι καλά ενυδατωμένα για χρήση το καλοκαίρι.

Η ετυμηγορία

Λαμβάνοντας υπόψιν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά του κραγιόν και του lip Balm, είναι καλή ιδέα να αποχαιρετήσετε τα βαριά κραγιόν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Χρησιμοποιήστε lip Balm καλής ποιότητας που ενυδατώνουν τα χείλη και τα προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.

Προτιμήστε τα Lip Balm Cocoon. Εξαλείφουν τους ερεθισμούς, παρέχουν απαραίτητα θρεπτικά συστατικά  και προστατεύουν από το κρύο το χειμώνα και από τον έντονο ήλιο το καλοκαίρι.